Bezienswaardigheden

Rhodos, tips & informatie
Ben je van plan om binnenkort naar Rhodos toe te gaan? Of heb je mogelijk al jouw reis naar Rhodos geboekt? Als je eenmaal op Rhodos bent, kun je uit tal van bezienswaardigheden kiezen.

Rhodos bezienswaardigheden

Ben je van plan om binnenkort naar Rhodos toe te gaan? Of heb je mogelijk al jouw reis naar Rhodos geboekt? Als je eenmaal op Rhodos bent, kun je uit tal van bezienswaardigheden kiezen. Voldoende reden dus om je op voorhand al goed voor te bereiden. Daar helpen wij je graag een handje bij; hieronder vind je de leukste bezienswaardigheden van Rhodos.

Rhodos stad

Uiteraard kunnen we Rhodos Stad in deze lijst met Rhodos bezienswaardigheden niet overslaan. In onze ogen is deze stad namelijk een bezienswaardigheid op zich. Dat is onder meer te danken aan de tweedeling in deze stad:
  • Oude centrum: het oude centrum van Rhodos Stad dateert uit de middeleeuwen. Dat deze stad zó oud is, zie je dan ook aan onder andere de gebouwen. In dit oude centrum kun je heerlijk wandelen, van de prachtige gebouwen genieten en je onderdompelen in de authentieke Griekse cultuur.
  • Nieuwe gedeelte: enige tijd geleden besloot men om Rhodos Stad aantrekkelijker te maken voor toeristen. Om dát mogelijk te maken, besloot men om een nieuw gedeelte op te richten. Dit nieuwe gedeelte is gezellig, is onwijs bruisend en is compleet anders dan het oude centrum. Juist deze tegenstelling maakt Rhodos Stad in onze ogen zó leuk.

Petaloudes-vallei

Ben je in de buurt van Rhodos Stad? Dan kun je ook direct een bezoekje aan de Petaloudes-vallei brengen. Deze vallei is uniek en is op slechts 30 minuten afstand van Rhodos Stad te vinden.
In deze vallei vind je onder meer prachtige natuur; beekjes en watervalletjes in combinatie met prachtige bomen. Deze vallei is echter door iets anders zo bekend geworden; door de zeldzame vlinders. In de periode van juni tot en met augustus vind je in deze vallei ontelbaar veel vlinders. Niet alleen de hoeveelheid valt op, maar ook de zeldzaamheid. Veel van deze vlinders vind je namelijk nergens anders op onze aardbol terug.
Bij deze vallei vind je overigens ook nog een uniek klooster. Je kunt dit klooster bezoeken, waarna je van een prachtig uitzicht kunt genieten. Bij de Petaloudes-vallei is overigens ook nog een Biologie Museum te vinden.
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Steden op Rhodos

Op Rhodos vind je meerdere interessante standen. Onder meer:

Lindos

Niet alleen over Rhodos Stad zijn veel toeristen enthousiast, maar ook over Lindos. Dit stadje is om meerdere redenen bijzonder populair op Rhodos. Onder meer vanwege de geweldige ligging; de stad ligt namelijk op/tegen een berg. Als je een wandeling in deze stad maakt, geniet je dan ook van een prachtig uitzicht.
In de stad zelf geniet je ook van veel pracht en praal. Dat is vooral te danken aan alle witte gebouwen. Nagenoeg alle gebouwen in deze stad zijn volledig in het wit uitgevoerd.
Overigens is Lindos één van de oudste steden van heel Rhodos. Daarnaast vind je bij deze stad ook nog een tempel; deze tempel is de hoogste acropolis van heel Griekenland. Om deze tempel te kunnen bereiken, moet je wel meer dan 500 treden beklimmen. Die wandeling is de moeite echter dubbel en dwars waard. Bij Lindos vind je overigens ook nog een prachtig strand (Lindos Beach) en azuurblauw helder water.

Kamiros

Ben je een liefhebber van geschiedenis? Dan zit je in Griekenland sowieso goed. Ook op het eiland Rhodos ben je daarvoor aan het juiste adres. Op dit eiland vind je onder meer Lindos en Rhodos als oude steden. Een eveneens oude stad is Kamiros; deze stad is het bezoeken absoluut waard.
Waarom? Omdat je in deze stad nog allerlei ruïnes aantreft. Dit betreffen ruïnes van gebouwen uit de 5e en 6e eeuw. De ruïnes werden al in 1859 ontdekt, waardoor de Grieken ervoor konden zorgen dat de ruïnes goed bewaard zouden blijven.
in deze stad vind je onder meer een prachtige tempel, ruïnes van een oude markt en de oude zuilen van een atrium huis. Rondom deze stad vind je overigens ook prachtige zandstranden. Mocht je een bezoekje aan Kamiros brengen, kun je ook jouw verrekijker meenemen. Vanaf de oude ruïnes geniet je van een prachtig uitzocht over onder meer de Egeïsche Zee!

Anthony Quinn

Heb je toevallig de film The Guns of Navarone gezien? Een deel van deze film is opgenomen op het strand Anthony Quinn op Rhodos. Een bezoekje aan dit strand is wat ons betreft aan te raden, zeker als je deze film gekeken hebt.
Anthony Quinn is de naam voor zowel het strand als voor de bijbehorende baai. Het strand is behoorlijk populair geworden, mede dankzij de hierboven genoemde film. Het is hierdoor géén rustig strand meer, maar het is wel een onwijs fraai strand. Bovendien kun je op dit strand ligbedden en parasols huren.
Ook de bijbehorende baai is wat ons betreft het bezoeken meer dan waard. De baai is prachtig, waarbij het azuurblauwe water direct tot de verbeelding spreekt. Anthony Quinn is overigens in de buurt van Faliraki gelegen. Mocht je naar Anthony Quinn toe gaan, is het aan te raden om ook direct Faliraki even te bezoeken. Een fraaie en gezellige badplaats op Rhodos.

Epta Piges Kolymbia

In het verleden trokken veel Grieken naar Rhodos toe. De reden hiervoor was in veel gevallen hetzelfde; een bezoekje brengen aan de waterbronnen. Volgens de mythe zouden deze waterbronnen namelijk dé oplossing zijn tegen allerlei lichamelijke kwalen.
Ook op dit moment zijn de waterbronnen van Rhodos nog erg populair. Deze bronnen heten officieel Epta Piges Kolymbia; de bronnen liggen dan ook vlakbij het dorpje Kolymbia. Dit dorpje is gelegen aan de oostkust van Rhodos.
Als je deze bronnen wilt bezoeken, dien je eerst een uitdagende route af te leggen. Zo moet je onder meer een watertunnel van 200 meter lang bewandelen. Als je eenmaal bij de bronnen uitgekomen bent, geniet je van een prachtige omgeving. In de bronnen zelf kun je ook nog plaatsnemen.
Ben je eenmaal bij Epta Piges Kolymbia aangekomen? Dan begrijp je ook waarom veel mensen hier vroeger naar toe gingen. Dit hele gebied heeft namelijk een soort van helende werking. Je komt in en rondom Epta Piges Kolymbia echt direct tot rust.

Thermen van Kallithéa

Je hebt hierboven kunnen lezen dat veel Grieken naar de Epta Piges Kolymbia gingen. Deze waterbronnen zouden een helende werking hebben. Dit verhaal gaat ook op voor de thermen van Kallithéa. In het verleden trokken ook veel mensen naar deze thermen, onder meer vanwege de geneeskrachtige werking.
Dit gebeurde al tijdens de Romeinse tijd. Als iemand in de buurt van Kallithéa lichamelijke kwalen had, vertrok die persoon naar de thermen. In deze thermen zorgden de zwavelhoudende bronnen voor een opvallend en snel herstel. De verhalen gaan dat deze bronnen met name geschikt waren voor mensen met reuma, met nieraandoeningen of met huidaandoeningen.
Op dit moment zijn de thermen van Kallithéa een waar kuuroord. Langs de thermen is ook nog een prachtige kustlijn te vinden; deze stranden zijn met name onder duikers en snorkelaars erg populair. Het water is helder, het water is lekker warm en het onderwaterleven is hier bijzonder rijk.

Bezienswaardigheden Rhodos

Tsambika klooster

Eén van de leukste plaatsen op Rhodos is zonder twijfel Tsambika. Deze plaats kenmerkt zich door het welbekende Tsambika strand, maar ook door het prachtige klooster. De ligging van dit klooster is uniek, evenals het verhaal achter dit klooster.
Dit klooster ligt op maar liefst 285 meter hoogte. Om dit klooster te kunnen bereiken, moet je dus een flinke wandeling afleggen. Het is bovendien niet mogelijk om met de auto bij het klooster uit te komen. Het meest unieke is toch wel dat dit klooster nog steeds bewoond wordt. Vrouwen die een kinderwens hebben, bidden dagelijks in dit klooster. Zij bidden om hun kinderwens alsnog in vervulling te kunnen laten gaan. In dit klooster leven bijvoorbeeld veel vrouwen die een miskraam hebben gehad.
Een bezoek aan dit klooster is zéker aan te raden. Het is niet alleen een unieke plek, maar je geniet vanaf het klooster ook van een waanzinnig fraai uitzicht. Als je een leuke familiefoto op Rhodos wilt maken, is dit wellicht het mooiste plekje daarvoor.

Kasteel van Monolithos

Ben je een liefhebber van oude gebouwen? Dan is Rhodos een super leuk eiland voor je. Je kunt je vergapen aan het oude centrum van Rhodos Stad, maar je kunt ook het kasteel van Monolithos bezoeken. Dit kasteel dateert al uit 1480.
Door de jaren heen is dit kasteel vrij goed bewaard gebleven. Dat is onder meer te danken aan de kapel die in het kasteel te vinden is. Deze kapel doet nog steeds dienst als kapel en wordt dus goed onderhouden. Dat geldt sowieso voor het gehele kasteel. Dit kasteel is ook nog eens prachtig gelegen; op een rots van wel honderd meter hoog. Als je bij dit kasteel een kijkje neemt, geniet je dus ook direct van een prachtig uitzicht. Echt een aanrader om even naar toe te gaan.

Verschillende zandstranden

In onze ogen zijn meerdere zandstranden op Rhodos ook ware bezienswaardigheden. Wij zijn met name van onderstaande stranden groot fan:
  • Fourni Beach: Dit is één van de mooiste stranden van Rhodos. Dit is niet alleen aan het strand te danken, maar ook aan de omgeving. Bij dit strand zie je duidelijk welke invloed den natuur heeft gehad op deze omgeving.
  • Tsambika Beach: Dit is volgens ons het mooiste strand van Rhodos. Het strand is uitgerekt, is breed en is omringd door prachtig landschap.