Tsambika, Rhodos

Tsambika, tips & informatie
Wil je naar een hele bijzondere plek op Rhodos toe gaan? Dan is de plaats Tsambika wellicht de beste optie voor je. Deze plaats kenmerkt zich onder meer door het welbekende strand.

Tsambika

Wil je naar een hele bijzondere plek op Rhodos toe gaan? Dan is de plaats Tsambika wellicht de beste optie voor je. Deze plaats kenmerkt zich onder meer door het welbekende strand. Over dit strand, Tsambika Beach genaamd, vertellen we je verderop op deze pagina graag meer over.
Een ander kenmerk aspect van Tsambika is het klooster. Dit klooster kun je alleen lopend bewandelen; je bent met deze wandeltocht al snel 20 minuten bezig. Dit komt onder meer doordat je maar liefst 300 treden moet beklimmen. In dit klooster leven overigens nog steeds mensen ;dit gaat om kinderloze vrouwen. Zij bidden jarenlang in dit klooster met de hoop om alsnog zwanger te kunnen raken.
Als je bij dit klooster uitgekomen bent, geniet je van een prachtig uitzicht. Dit komt onder meer doordat het klooster zo hoog ligt. De omgeving rondom het klooster is echter ook prachtig. Je kijkt uit over het stadje Tsambika, maar ook over de prachtige natuurgebieden.
Het stadje Tsambika is gelegen aan de oostkust van Rhodos. Dat is ideaal, aangezien het aan de oostkust relatief warm is. In het oosten kan het echt een paar graden warmer zijn dan in het westen. Wel zo prettig, aangezien de hoge temperatuur heerlijk zijn als je op bijvoorbeeld Tsambika Beach ligt te relaxen!
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Steden op Rhodos

Op Rhodos vind je meerdere interessante standen. Onder meer:

Tsambika hotels

In de afgelopen jaren is Tsambika op Rhodos vrij populair geworden. Iets wat aan de ligging te danken is, maar dus ook aan het klooster en aan Tsambika Beach. Als jij van een heerlijke vakantie op Rhodos wilt genieten, is Tsambika dus een prima uitvalsbasis voor je.
Bijkomend voordeel: je kunt uit de nodige hotels in en rondom Tsambika kiezen. Het gaat hierbij overigens niet alleen om hotels, maar ook om appartementen en om villa’s. Het toerisme viert hoogtijdagen in Tsambika, dus daar spelen veel partijen maar al te graag op in.
Wil je het beste hotel voor jezelf in Tsambika uitzoeken? Zorg er dan voor dat je jouw wensen op een rijtje zet. Over welke faciliteiten moet het hotel beschikken? En hoeveel euro wil je per nacht uitgeven aan het hotel? Twee belangrijke vragen om goed over na te denken. Kijk daarnaast ook goed naar de ligging van het hotel in of rondom Tsambika.

Tsambika Beach

Eén van de bekendste en populairste stranden op Rhodos; dat is zonder twijfel Tsambika Beach. Dit strand is onwijs fraai, is bijzonder breed en is ook erg lang. Veel toeristen zijn zelfs van mening dat dit het mooiste strand is van Rhodos. Tsambika Beach is aan de oostkust van Rhodos te vinden. Op dit strand geniet je dan ook van aangename temperaturen, terwijl het zeewater ook vrij warm is. Als klap op de vuurpijl ziet dit zeewater er ook nog prachtig uit. Het water is helder en de kleur is turquoise. Je kunt in deze een lekkere duik nemen, terwijl je ook kunt gaan snorkelen. Voor zowel jong als oud is Tsambika Beach één van de leukste en mooiste stranden van heel Rhodos.