Rhodos Stad

Rhodos Stad, tips & informatie
De belangrijkste en drukste stad van het eiland Rhodos. Dat is uiteraard de hoofdstad Rhodos Stad. Deze stad is niet alleen belangrijk, maar is ook bijzonder fraai.

Rhodos Stad

De belangrijkste en drukste stad van het eiland Rhodos. Dat is uiteraard de hoofdstad Rhodos Stad. Deze stad is niet alleen belangrijk, maar is ook bijzonder fraai. Je kunt deze stad namelijk als een ware Middeleeuwse stad zien. In de stad vind je prachtige oude gebouwen. Iets wat te danken is aan de stichting van Rhodos Stad; de stad werd al in de vijfde eeuw voor Christus gesticht.

Vanaf dat moment werd Rhodos Stad direct een flinke stad. Al snel woonden er meer dan honderdduizend mensen in en rondom deze stad. Rondom die periode was Rhodos Stad zelfs één van de belangrijkste steden van Europa. Iets wat ook aan de ligging van Rhodos te danken is; dit eiland voldeed geografisch gezien aan alle eisen om een belangrijke handelsstad te worden.

Live webcam bekijken? Kijk hier!

Met name door de ligging was Rhodos Stad een geliefde stad. Dit bleek dan ook uit de hoeveelheid veroveringen die door de eeuwen heen zijn gedaan. Deze stad is in handen van echt allerlei volkeren en landen geweest. Pas in 1948 ging Rhodos officiële tot Griekenland behoren; dit gold dus ook voor Rhodos Stad.
Vanaf dat moment werd eigenlijk ook pas de pijlen op het toerisme gericht. In Griekenland was dit overigens de eerste stad die volledig op het massatoerisme ingericht werd. Om dát mogelijk te maken, bouwden de Grieken Rhodos New Town. Dit is het nieuwe gedeelte van Rhodos Stad; dit gedeelte is veel toeristischer dan het oude gedeelte.
Al met al is Rhodos Stad de belangrijkste stad op het eiland. En volgens velen ook de mooiste stad. Iets wat met name te danken is aan het oude centrum. Aan het oude centrum waarin je je echt in de middeleeuwen waant. Prachtig!
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Steden op Rhodos

Op Rhodos vind je meerdere interessante standen. Onder meer:

Rhodos stad hotel

Zou jij graag een bezoekje aan Rhodos Stad willen brengen? Dan heb je in principe twee mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om echt in het centrum van de stad te verblijven. In dat geval heb je de keuze uit voldoende Rhodos Stad hotels. Verblijf je liever iets buiten de stad? Dat is ook mogelijk; met een taxi op het openbaar vervoer kun je vervolgens alsnog naar het centrum van Rhodos Stad toe gaan.
In de hoofdstad van Rhodos vind je in ieder geval voldoende hotels. Het mooie hierbij is dat sommige hotels echt van alle gemakken voorzien zijn; zo heeft Tui in de hoofdstad resorts waarbij je ook een gigantisch zwembad vindt. Mocht je liever voor een iets pittoresker hotel kiezen, is dat gelukkig ook mogelijk. Het aanbod van de hotels in Rhodos Stad is bijzonder divers.
Hoe je nou het beste Rhodos Stad hotel kunt vinden? Zet daarvoor goed jouw wensen op een rijtje. Wáár moet het hotel volgens jou aan voldoen? En hoeveel geld wil je bij voorkeur aan het hotel uitgeven? De prijzen van de Rhodos Stad hotels lopen in ieder geval flink uiteen.

Rhodos stad hotel

Rhodos Stad leent zich uitstekend voor een heerlijke vakantie. Doordat deze stad aan de kust gelegen is, kun je naar één van de fraaie stranden toe gaan. Je kunt echter ook het nieuwe gedeelte van de stad bezoeken of naar het oude gedeelte van de stad toe gaan. Het oude gedeelte is onze favoriet; echt een prachtig oud gedeelte met nog veel verwijzingen naar de middeleeuwen.
Mocht je het liefste zo min mogelijk tijdens jouw vakantie doen, leent Rhodos Stad zich daar ook uitstekend voor. Kies in dat geval voor een aangenaam resort inclusief zwembad en (privé)strand. Dan weet je 100% zeker dat je volledig tot rust gaat komen. Mocht je af en toe toch even de drukte op willen zoeken, wandel je zo het centrum van Rhodos Stad in.
Overigens geniet je in Rhodos Stad ook van aangename temperaturen. De temperaturen kunnen zomers ruim tot boven de 30 graden oplopen. In de winterperiode wil je liever niet in Rhodos Stad verblijven. Het mediterraan klimaat zorgt namelijk voor vrij natte winters. Daartegenover staat dat het in de zomer nagenoeg niet regent in Rhodos Stad. Een vakantie in Rhodos Stad is dan ook een garantie op veel zonuren en veel plezier.