Het weer op Rhodos

Rhodos weer, tips & informatie
De belangrijkste en drukste stad van het eiland Rhodos. Dat is uiteraard de hoofdstad Rhodos Stad. Deze stad is niet alleen belangrijk, maar is ook bijzonder fraai.

Het weer op Rhodos

Is het altijd lekker weer op Rhodos? Dat ligt heel erg aan het seizoen. Op Rhodos heerst namelijk een mediterraan klimaat. Dit klimaat staat bekend vanwege de milde doch natte winters. In de winterperiode is het daarom niet al te lekker vertoeven op dit Griekse eiland.
Ga je in de zomerperiode naar Rhodos toe? Dan geniet je wel van heerlijk weer. Het is namelijk zo dat de zomers op Rhodos warm, droog en aangenaam zijn. De gemiddelde temperatuur kan – in de zomermaanden – oplopen tot wel 30 graden. Op extreem warme dagen kan het kwik zelfs stijgen naar 35 of 40 graden.
In de zomer hoef je op Rhodos bovendien niet rekening te houden met regen. De meeste gebieden op het eiland zijn in de zomerperiode zelfs kurkdroog te noemen. Enige uitzondering hierop vormt het uiterste noorden; hier regent het af en toe gedurende de zomerperiode.

Het weer in Rhodos vandaag

Ben je benieuwd naar het weer in Rhodos van vandaag? Dan kun je hier direct checken wat de temperatuur op dit moment is. Mocht je in de winterperiode op deze pagina uitkomen, moet je niet schrikken van de relatief lage temperaturen. Ook moet je niet schrikken van de hoeveelheid regen in de zomer.
Gelukkig zijn de verschillen tussen de winter- en de zomerperiode bijzonder groot. Iets wat volledig te ‘danken’ is aan het mediterraan klimaat. Dit klimaat vind je overigens hoofdzakelijk terug in/bij landen rondom de Middellandse Zee.

Temperatuur Rhodos

Doordat Rhodos een eiland is, verschilt de temperatuur op het eiland zelf ook. Als je aan de oostkust van het eiland zit, geniet je in de zomerperiode van warmer weer dan aan de westkust. Dit verschil kan op warme dagen echt oplopen tot een paar graden. Mocht je voor zon, zee en strand naar Rhodos toe gaan, kun je dus het beste kiezen voor een hotel aan de oostkust.
Wil je in het voorjaar of in het najaar naar Rhodos toe gaan? Dat is geen onverstandige keuze; een gemiddelde temperatuur van 19 graden in April en 20 graden in november is heerlijk. In deze maanden moet je echter wel al met meer regen rekening houden.
Mocht je voor bijvoorbeeld een wandelvakantie naar Rhodos toe willen gaan, lenen de maanden mei en oktober zich prima. De temperatuur is in die maanden vrij hoog, terwijl de hoeveelheid regen erg meevalt. Al met al is het heerlijk vertoeven op Rhodos. Met name in de zomerperiode.
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5