Klimaat Rhodos

Het weer op Rhodos

Is het altijd lekker weer op Rhodos? Dat ligt heel erg aan het seizoen. Op Rhodos heerst namelijk een mediterraan klimaat. Dit klimaat staat bekend vanwege de milde doch natte winters. In de winterperiode is het daarom niet al te lekker vertoeven op dit Griekse eiland.
Ga je in de zomerperiode naar Rhodos toe? Dan geniet je wel van heerlijk weer. Het is namelijk zo dat de zomers op Rhodos warm, droog en aangenaam zijn. De gemiddelde temperatuur kan – in de zomermaanden – oplopen tot wel 30 graden. Op extreem warme dagen kan het kwik zelfs stijgen naar 35 of 40 graden.
In de zomer hoef je op Rhodos bovendien niet rekening te houden met regen. De meeste gebieden op het eiland zijn in de zomerperiode zelfs kurkdroog te noemen. Enige uitzondering hierop vormt het uiterste noorden; hier regent het af en toe gedurende de zomerperiode.

Het weer in Rhodos vandaag

Ben je benieuwd naar het weer in Rhodos van vandaag? Dan kun je hier direct checken wat de temperatuur op dit moment is. Mocht je in de winterperiode op deze pagina uitkomen, moet je niet schrikken van de relatief lage temperaturen. Ook moet je niet schrikken van de hoeveelheid regen in de zomer.
Gelukkig zijn de verschillen tussen de winter- en de zomerperiode bijzonder groot. Iets wat volledig te ‘danken’ is aan het mediterraan klimaat. Dit klimaat vind je overigens hoofdzakelijk terug in/bij landen rondom de Middellandse Zee.

Temperatuur Rhodos

In onderstaande tabel vind je de gemiddelde temperatuur op Rhodos per maand:
Maand Gemiddelde temperatuur
Januari
15 °C
Februari
15 °C
Maart
16 °C
April
19 °C
Mei
22 °C
Juni
25 °C
Juli
28 °C
Augustus
29 °C
September
27 °C
Oktober
23 °C
November
20 °C
December
16 °C
Aan deze tabel vallen meerdere dingen op. Zo blijkt direct dat het in de zomerperiode echt warm rekening met regen te houden. De gemiddelde neerslag in bijvoorbeeld juli is 0 mm en in augustus 1 mm.
Doordat Rhodos een eiland is, verschilt de temperatuur op het eiland zelf ook. Als je aan de oostkust van het eiland zit, geniet je in de zomerperiode van warmer weer dan aan de westkust. Dit verschil kan op warme dagen echt oplopen tot een paar graden. Mocht je voor zon, zee en strand naar Rhodos toe gaan, kun je dus het beste kiezen voor een hotel aan de oostkust.
Wil je in het voorjaar of in het najaar naar Rhodos toe gaan? Dat is geen onverstandige keuze; een gemiddelde temperatuur van 19 graden in April en 20 graden in november is heerlijk. In deze maanden moet je echter wel al met meer regen rekening houden.
Mocht je voor bijvoorbeeld een wandelvakantie naar Rhodos toe willen gaan, lenen de maanden mei en oktober zich prima. De temperatuur is in die maanden vrij hoog, terwijl de hoeveelheid regen erg meevalt. Al met al is het heerlijk vertoeven op Rhodos. Met name in de zomerperiode.

Steden op Rhodos

Op Rhodos vind je meerdere interessante standen. Onder meer: