Lindos, Rhodos

Lindos, tips & informatie
De oudste bewoonde plaats van Rhodos. Dat is één van de manieren waarop de stad Lindos omschreven kan worden. Deze stad is al ruim 3000 jaar oud en staat ook wel bekend als ‘het witte dorpje’. Nagenoeg alles in deze stad is namelijk in het wit uitgevoerd.

Lindos

De oudste bewoonde plaats van Rhodos. Dat is één van de manieren waarop de stad Lindos omschreven kan worden. Deze stad is al ruim 3000 jaar oud en staat ook wel bekend als ‘het witte dorpje’. Nagenoeg alles in deze stad is namelijk in het wit uitgevoerd.
Daarnaast in Lindos ook nog de oudste acropolis van Griekenland. De naam ‘acropolis’ betekent in het Grieks ‘het hoogste punt van een stad’. Nou, het hoogste punt van de stad Lindos is behoorlijk hoog. Bovendien kun je hier op een unieke manier naar toe; door een trap met maar liefst 500 treden te beklimmen. Als je deze klim eenmaal voltooid hebt, geniet je van een prachtig uitzicht.
De stad Lindos is overigens in het oosten van Rhodos gelegen. Het ligt echt aan de andere kant van het eiland dan Rhodos Stad; vanuit Rhodos Stad is het zo’n 55 kilometer meer naar dit witte dorpje toe. Veel toeristen kiezen in ieder geval voor een verblijf in of rondom Lindos. Het dorpje is niet alleen onwijs fraai, maar is ook nog onwijs gezellig. Bovendien is het dorpje aan de kust gelegen, waardoor je ook veel tijd op en rondom het strand door kunt brengen. Heerlijk, niet waar?
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Steden op Rhodos

Op Rhodos vind je meerdere interessante standen. Onder meer:

Lindos Beach

Lindos staat te boek als één van de fraaiste plekken van Rhodos. Iets wat wij volledig kunnen omschrijven; in en rondom dit stadje is het echt op en top genieten. Dit is te danken aan de natuur, maar is ook te danken aan de stranden rondom dit dorpje.
Deze stranden kunnen het beste als ‘idyllisch’ omschreven worden. Bij Lindos vind je namelijk niet kilometers lange stranden, maar allerlei stranden in bijvoorbeeld baaitjes. Dit zijn veelal zandstranden waarbij je van het prachtige water geniet. Het water rondom Lindos is volledig turquoise. Echt heel fraai.
In de basis zijn twee stranden in en rondom Lindos erg populair. Dit gaat om het langere strand bij de stad en om het strand van Agios Pavlos. Het laatstgenoemde strand bevindt zich aan de andere kant van de rots en is echt heel fraai. Op beide stranden vind je alle benodigdheden voor een heerlijk stranddagje; parasols en ligbedden onder andere.

Hotels in Lindos, Griekenland

Zou jij in dit unieke en fraaie stadje op Rhodos willen verblijven? Dan is het fijn om te weten dat je uit behoorlijk veel hotels kunt kiezen. Je kunt echt uit tientallen hotels kiezen, waarbij je echt meer dan voldoende keuze hebt. De diversiteit in en rondom dit stadje is qua hotels perfect te noemen. Je kunt voor pittoreske hotelletjes kiezen, maar je kunt ook voor de meest luxe resorts kiezen.
Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Probeer dit voor jezelf te bepalen en vervolgens een goede vergelijking te maken. Let hierbij goed op de ligging, op de faciliteiten en op het prijskaartje. De prijzen van de hotels in Lindos lopen behoorlijk uiteen. Mogelijk is het daardoor voor je interessant om aanbiedingen in de gaten te houden. Via de grootste reisaanbieders kun je in ieder geval tal van reizen naar Lindos boeken.