Kalithea

Kalithea, tips & informatie
De naam Kalithea staat voor ‘goed uitzicht’. Als we naar het dorpje Kalithea kijken, is deze naam volledig terecht gekozen. Dit betreft namelijk een klein dorpje in het oosten van Rhodos gelegen in de bergen.

Kalithea, Rhodos

De naam Kalithea staat voor ‘goed uitzicht’. Als we naar het dorpje Kalithea kijken, is deze naam volledig terecht gekozen. Dit betreft namelijk een klein dorpje in het oosten van Rhodos gelegen in de bergen. Je kunt Kalithea dan ook zien als een klein, gezellig en fraai bergdorpje. Een bergdorpje waarin je van prachtige uitzichten geniet.
In het verleden was Kalithea al erg populair. Dit was met name te danken aan de geneeskrachtige thermen die zich bij dit dorpje bevonden. Volgens de verhalen zou het in deze thermen (waterbronnen) mogelijk zijn om van lichamelijke kwalen te herstellen. Logischerwijs kwamen veel mensen hier op af, waardoor Kalithea al snel populair werd.
Op dit moment is Kalithea nog steeds populair. Iets wat te danken is aan de ligging van de stad; het stadje op de bergtop is gewoonweg een prachtig gezicht. De stad ligt overigens aan de oostkust van Rhodos. In onze ogen is dat ook een voordeel; aan de oostkust is het namelijk een paar graden warmer dan aan de westkust op Rhodos.
In en rondom deze stad kun je meer dan voldoende zien, doen en beleven. Je kunt op het heerlijke zandstrand liggen, je kunt in het azuurblauwe en heldere water duiken en je kunt prachtige wandelingen maken. Ook is het ideaal dat de stad relatief dicht bij de stad Faliraki ligt. Je kunt dus ook prima een uitstapje naar deze stad maken.
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Steden op Rhodos

Op Rhodos vind je meerdere interessante standen. Onder meer:

Kalithea hotel

De stad Kalithea is vrij klein. Dit blijkt ook uit de hoeveelheid hotels waar je in en rondom deze stad uit kunt kiezen. Ten opzichte van bijvoorbeeld Rhodos Stad en Faliraki is het aanbod in Kalithea een stuk kleiner.
Desalniettemin kun je alsnog uit ruim 30 accommodaties kiezen. Het leuke is dat je in deze bergstad ook meerdere pittoreske hotels vindt. Dit zijn relatief kleine hotels waarin je van de authentieke Griekse leefstijl kunt genieten.
Ga je liever voor iets meer luxe en gemak? Ook dat is mogelijk in en rondom Kalithea. Je kunt namelijk ook uit een paar luxere hotels kiezen. Iets wat in deze stad ook opvalt, is de hoeveelheid appartementen die je kunt huren. Dit zijn appartementen die door bedrijven aangeboden worden, maar ook appartementen die door particulieren aangeboden worden. Aan jou om te bepalen of je interesse in een appartement hebt.
Bij het uitzoeken van een Kalithea hotel moet je op meerdere facetten goed letten. Kijk bijvoorbeeld goed naar de ligging van het hotel. Als je voor een hotel op het hoogste punt van de berg kiest, moet je regelmatig een flinke klim naar het hotel maken. Niet al te handig als je bijvoorbeeld niet zo goed tee been bent.
Ook moet je goed kijken naar de faciliteiten van de hotels. Sommige hotels beschikken bijvoorbeeld over een privézwembad. Wel zo lekker, aangezien de temperaturen in Kalithea behoorlijk hoog op kunnen lopen. Uiteraard moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. De ervaring leert dat de hotels in Kalithea niet overdreven duur zijn. Zéker niet als je van een aanbieding profiteert.