Ixia, Rhodos

Ixia, tips & informatie
In het noorden van Rhodos is de gemeente Ilyssos te vinden. Een gemeente die uit drie steden bestaat; Trinta, Kritika en Ixia. De laatstgenoemde plaats is een drukke plaats, een gezellige plaats en een populaire plaats.

Ixia

In het noorden van Rhodos is de gemeente Ilyssos te vinden. Een gemeente die uit drie steden bestaat; Trinta, Kritika en Ixia. De laatstgenoemde plaats is een drukke plaats, een gezellige plaats en een populaire plaats. Vrij veel mensen kiezen ervoor om in of rondom Ixia te verblijven. Een keuze die goed voor te stellen is.
In en rondom Ixia is het namelijk heerlijk vertoeven. Dit is te danken aan het brede strand, aan de fraaie hotels en aan het heerlijke weer. Ook vinden wij de ligging van Ixia ideaal te noemen. Het stadje ligt namelijk op 4,5 kilometer afstand van Rhodos Stad. Mocht je tijdens jouw vakantie de hoofdstad van Rhodos willen bezoeken, is dat dus prima mogelijk vanuit Ixia.
Bij Ixia vind je een combinatie van zand- en kiezelstranden. Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je dus altijd wel een geschikte strand kiezen. Ongeacht voor welk strand je kiest, geniet je van helder en azuurblauw water. Niet geheel onbelangrijk; dit water heeft ook nog eens een heerlijke temperatuur. Grote kans dat jij – of jouw kinderen – niet uit dit water weg te slaan zijn.
Ixia staat ook te boek als één van de meest luxe plaatsen. Dit is ook te zien aan het aanbod van hotels en restaurants. Mocht je graag van het nachtleven willen genieten, is dat ook mogelijk op Ixia. Al met al kunnen we stellen dat Ixia een bruisende stad is. Een bruisende stad waarin je echt van een heerlijke vakantie kunt genieten.
Wil je tijdens jouw vakantie ook van de prachtige natuur genieten? Dan vormt Ixia ook een prima uitvalsbasis. Vanuit deze badplaats kun je bijvoorbeeld naar de Petaloudes-vallei toegaan. Een prachtige vallei met prachtige natuur én hele zeldzame vlinders. Door de ligging is het dus ook prima mogelijk om een bezoekje te brengen aan Rhodos Stad.
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Steden op Rhodos

Op Rhodos vind je meerdere interessante standen. Onder meer:

Ixia Hotel

Spreekt de stad Ixia jou wel aan? Wil je van de gezelligheid en de gemoedelijkheid in deze stad genieten? Dan is het goed om te weten dat je uit vrij veel hotels kunt kiezen. Dit komt onder meer doordat grote hotelketens in en rondom deze stad allerlei hotels geopend hebben.
Dit brengt nóg een voordeel met zich mee; veel van de hotels en resorts in en rondom Ixia zijn erg luxe. Je geniet bijvoorbeeld van een privéstrand, van een prachtig zwembad en van allerlei andere voorzieningen. In veel van deze hotels kun je ook voor de all inclusive formule kiezen. Dan heb je tijdens jouw vakantie in Ixia echt nergens meer omkijken naar.

Appartementen Ixia

In en rondom Ixia kun je overigens ook appartementen en villa’s huren. Gezien het aanbod van de hotels is dat wellicht niet de beste keuze voor je. Nee, een Ixia hotel biedt eigenlijk alles waar je naar op zoek kunt zijn. Maak daarom snel een goede vergelijking tussen de verschillende hotels. Kijk goed naar de ligging, naar het tarief per nacht en naar de voorzieningen. Als je liever niet al te veel geld uit wilt geven, kun je het beste wachten op een (last minute) aanbieding!