Faliraki

Faliraki, tips & informatie
Aan de oostkust van Rhodos is de stad Faliraki te vinden. De stad ligt op zo’n 12 kilometer afstand van Rhodos Stad en is behoorlijk populair te noemen.

Faliraki

Aan de oostkust van Rhodos is de stad Faliraki te vinden. De stad ligt op zo’n 12 kilometer afstand van Rhodos Stad en is behoorlijk populair te noemen. Dit is onder meer te danken aan de hoeveelheid hotels en resorts in en rondom deze stad. Als je in Faliraki wilt verblijven, kun je uit hotels en resorts van allerlei bekende hotelketens kiezen.
Bij deze stad vallen ook direct de stranden op. Of beter gezegd; het immens lange strand. Bij Faliraki is namelijk een zandstrand van maar liefst 5 kilometer lang te vinden. Op het strand zie je bovendien alleen maar blauwe vlaggen wapperen. Deze vlaggen geven aan dat het water erg schoon is.
Ben je een liefhebber van het nachtleven? En vind je het leuk om tijdens jouw vakantie op Rhodos naar bijvoorbeeld een nachtclub te gaan? Ook daar leent Faliraki zich uitstekend voor. In de kern van deze stad zijn namelijk tientallen bars, discotheken en uitgaansgelegenheden te vinden. Als je het liever allemaal wat rustiger aan doet, kun je gelukkig ook uit allerlei restaurantjes en strandtentjes kiezen.
Al met al is Faliraki een bruisende stad. Een stad bovendien met meerdere gezichten; je kunt in deze stad heerlijk tot rust komen, maar je kunt ook de drukte opzoeken. Mocht jij graag de drukte op willen zoeken, kun je ook eens naar de ‘kermis’ gaan. Dit is een gedeelte in de kern van de stad Faliraki met onder meer watersportfaciliteiten en de mogelijkheid om te bungeejumpen.
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Steden op Rhodos

Op Rhodos vind je meerdere interessante standen. Onder meer:

Faliraki Hotel

Zou jij wel aan deze stad op Rhodos willen verblijven? Dan kun je uit meer dan voldoende hotels en resorts kiezen. Grote reisaanbieders bieden namelijk tal van hotels en resorts in en rondom deze stad aan. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, gaat dit ook om hotels en resorts van de meest bekende hotelketens.
Niet alleen de hoeveelheid hotels valt op, maar ook de diversiteit. In de stad kun je voor hele luxe resorts kiezen, maar je kunt ook voor een meer pittoreske accommodatie kiezen. Ongeacht voor welk hotel je kiest, ben je van veel gemak verzekerd. Eigenlijk alle hotels en resorts in Faliraki beschikken namelijk over prima voorzieningen en faciliteiten.
De prijskaartjes van de hotels in en rondom Faliraki lopen wel flink uiteen. Maak daarom een goede vergelijking en wacht eventueel op een aanbieding bij één van de grotere reisaanbieders. Alle grote reisaanbieders bieden in ieder geval een verblijf in Faliraki aan.

Faliraki beach

Het 5 kilometer lange strand in Faliraki is absoluut één van de hoogtepunten van de stad. Bij dit strand vind je veel leuke strandtentjes, terwijl je in het azuurblauwe water van veel waterpret kunt genieten. Bijkomend voordeel: het zeewater is bij dit zandstrand ook relatief warm.
Dit geldt overigens ook voor het weer in en rondom Faliraki. Deze stad ligt aan de oostkust van Rhodos; dat gebied is een stuk warmer dan de westkust. Als je voor zon, zee en strand naar Rhodos toe wilt gaan, is Faliraki dus een prima bestemming voor je.